Termeni şi Condiţii

Accesarea, vizitarea Site-urilor Evertoys, folosirea sau cumpărarea produselor şi serviciilor prezentate pe acest website implică acceptarea următoarelor “Termeni şi Condiţii”.

S.C. Evertoys S.R.L. îşi rezervă dreptul de a face oricând modificări acestor “Termeni şi condiţii”, precum şi în structura Site-ului, fără o notificare prealabilă şi fără precizarea motivelor către publicul larg. Doar Clienţii (Abonaţii) înregistraţi vor fi informaţi obligatoriu în prealabil de orice modificare ce ar avea un impact asupra relaţiei lor contractuale cu S.C. Evertoys S.R.L.

S.C. Evertoys S.R.L. este o persoană juridică română, având sediul social în Bucureşti, str. Cuza Vodă 129, sector 4, având numărul de înregistrare in Registrul Comerţului J40/13683/2015, cod unic de inregistrare fiscala 35208919.

evertoys.ro; shop.evertoys.ro; didactopia.ro; toytopia.ro; EduBox; Supertoy; Megabox; Joybox; BricoBox; FunBox; SmartBox; ScienceBox; Everchips sunt mărci înregistrate sau în curs de înregistrare, proprietatea S.C. Evertoys S.R.L.

VĂ RUGĂM CITIŢI CU ATENŢIE TEXTUL “TERMENI ŞI CONDIŢII” (ACEASTĂ PAGINĂ WEB).

PRIN FOLOSIREA ŞI CONTRACTAREA SERVICIILOR S.C. EVERTOYS S.R.L. DECLARAŢI ÎN MOD VOLUNTAR ŞI IREVOCABIL CĂ (i) AŢI CITIT TEXTUL “TERMENI ŞI CONDIŢII”, (ii) CĂ ÎL ÎNŢELEGEŢI PE DEPLIN, (iii) CĂ SUNTEŢI DE ACORD SĂ-L ACCEPTAŢI ŞI RESPECTAŢI ÎNTOCMAI, ŞI CĂ (iv) AŢI ÎMPLINIT VÂRSTA MINIMĂ DE 18 ANI.

ÎN CAZUL ÎN CARE NU SUNTEŢI DE ACORD CU ORICARE DIN CONDIŢIILE, RESPONSABILITĂŢILE SAU DREPTURILE ENUMERATE MAI JOS, NU PUTEŢI CONTRACTA PRODUSELE SAU SERVICIILE OFERITE DE S.C. EVERTOYS S.R.L.

Pentru orice întrebări legate de aceşti “Termeni şi Condiţii” vă rugăm contactaţi-ne prin Email la support@evertoys.ro

Yada, yada, yada…

 

 

 

Textul e important, dar e lung rău. Îţi recomandăm să-l citeşti cu atenţie, dar ştim că eşti nerăbdător sau nerăbdătoare să primeşti odată jucăriile 🙂 De aceea am grupat în acest chenar, pe scurt, cele mai importante aspecte:

 • Putem oricând modifica conţinutul Site-ului fără să notificăm pe nimeni în prealabil
 • Dacă modificăm documentul “Termeni şi Condiţii” trebuie să informăm în prealabil abonaţii noştri despre aceste schimbări.
 • Când te abonezi, nu primeşti jucării, ci dreptul la un anumit număr de Everchips. Cu acei Everchips vei putea alege şi comanda jucăriile dorite.
 • Singura modalitate de plată este cardul bancar care va fi debitat automat în fiecare lună cu suma aferentă abonamentului ales de tine. Poţi însă întrerupe oricând sau schimba nivelul abonamentului în orice moment.
 • Toate bunurile comandate rămân proprietatea Evertoys pe întreaga durată a relaţiei contractuale. Prin abonament primeşti doar un drept de folosinţă.
 • Prin excepţie există anumite situaţii în care poţi achiziţiona produsele pe care le ai deja în folosinţă. (Cu un discount frumuşel de tot).
 • Nicuna din datele tale nu vor fi împărtăşite sub nici un motiv cu terţe părţi neimplicate în mod esenţial în derularea contractului (de ex. curierat, procesator plăţi). Ever. Punct.
 • Întregul site este securizat, însă tu eşti responsabil de protejarea datelor ce se află pe device-ul tău, de ex. parola de acces la contul tău.
 • Comportamentul Evertoys va fi întotdeauna guvernat de principiul culanţei faţă de client.
 • Preluăm stricăciunile accidentale, pierderi de piese şi uzura, nu trebuie să-ţi faci griji. Dar dacă o jucărie se strică rău de tot, astfel încât nu mai poate funcţiona, va trebui s-o achiziţionezi. Evident tot cu acele discount-uri frumuşele.
 • Folosim Cookies, nu doar împotriva hipoglicemiei, ci ca să-ţi oferim o experienţă de navigare mai bogată. Prin faptul că mai eşti încă aici, înseamnă că ai fost de acord cu asta.

Cam atât.

Ca să dormi însă liniştit(ă) (şi noi de asemenea) te încurajăm să citeşti tot, tot. Iar dacă ai întrebări, nu ezita să ne întrebi.

 

 1. DEFINIŢII

Abonat/Client – este orice persoană fizică sau persoană juridică sau orice entitate juridică care contractează unul din nivelurile de abonament oferite de Evertoys.

Vizitator – orice persoană fizică sau juridică care accesează unul din site-urile Evertoys: evertoys.ro; shop.evertoys.ro; didactopia.ro; shop.didcatopia.ro.

Cont – secţiunea din Site formată din cel puţin o adresă de e-mail şi o parolă care permite Abonatului transmiterea Comenzii şi care conţine informaţii despre Abonat si istoricul comenzilor in Site (Comenzi, starea livrării, numărul de Everchips etc.).

Site – domeniile evertoys.ro şi didactopia.ro şi toate subdomeniile acestora

Abonare – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Evertoys şi Vizitator prin care Vizitatorul transmite Evertoys, prin intermediul Site-ului, intenţia sa fermă de a achizitiona un anume nivel de abonament de pe Site.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Evertoys şi Abonat prin care Abonatul transmite Evertoys, prin intermediul Site-ului, configuraţia aleasă pentru Cutia Evertoys.

Bunuri şi Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele şi serviciile menţionate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Evertoys Abonatului ca urmare a Contractului încheiat.

Campanie – acţiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri şi/sau Servicii având un stoc limitat si predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Evertoys.

Contract – reprezintă contractul la distanţă încheiat între Evertoys şi Abonat, fără prezenţa fizică simultană a Evertoys şi a Abonatului şi fără a fi nevoie de semnături olografe. Confirmarea prin click pe butoanele “Plăteşte acum” sau “Plasează Comanda” reprezintă acceptul voluntar al Vizitatorului respectiv a Abonatului de a-şi asuma relaţia contractuală cu Evertoys, cu toate responsabilităţile şi drepturile ce decurg din aceasta.

Conţinut – sunt toate informaţiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic; conţinutul oricarui e-mail sau print trimis Abonaţilor de către Evertoys prin mijloace electronice şi/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicată prin orice mijloc de către un angajat/colaborator al Evertoys, Abonatului, conform informaţiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta; informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Evertoys intr-o anumita perioadă; informatii legate de Bunurile şi/sau Serviciile şi/sau tarifele practicate de către un terţ cu care Evertoys are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioadă; date referitoare la Evertoys, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisă de către utilizatorul unui produs sau serviciu Evertoys, evaluare redactată pe baza experienţei personale şi capacităţii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune dacă produsul sau serviciul respectă sau nu specificaţiile menţionate de către Producător.

Producător/Furnizor – reprezintă entităţile juridice terţe care furnizează bunurile incluse în oferta Evertoys. Evertoys va reflecta pe Site specificaţiile întocmai cum sunt ele precizate de Producător sau Furnizor.

Document – prezentele “Termeni şi Condiţii”.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) despre Bunurile şi Serviciile şi/sau a promoţiilor desfăşurate de Evertoys într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Evertoys cu referire la informaţiile conţinute de acesta.

Tranzacţie – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui Bun şi/sau Serviciu de către Evertoys Abonatului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Evertoys, indiferent de modalitatea de livrare.

Specificaţii – toate specificaţiile şi/sau descrierile Bunurilor şi Serviciilor asa cum sunt precizate în descrierea acestora.

Cutia Evertoys – este echivalentul “Coşului de Cumpărături / Shopping Basket / Cart” al sistemelor tradiţionale de comerţ electronic şi reprezintă recipientul virtual în care Abonatul îşi plasează Bunurile ce urmează să le comande prin Site.

Everchips – este o formă de plată internă, specifică şi exclusivă Evertoys. Fiecare Abonat are dreptul la un anumit număr de Everchips, în funcţie de nivelul Abonamentului contractat. Asamblarea Cutiei Evertoys se face în limita creditelor Everchips existente în Contul Abonatului. Odată ce Bunul este returnat de Abonat, Contul este creditat din nou cu numărul de Everchips aferenţi nivelului de Abonament şi Abonatul poate plasa următoarea Comandă.

 

 1. ACCES ŞI CONŢINUT

Pentru accesarea şi contractarea serviciilor sale, Evertoys pune la dispoziţie publicului larg Site-ul care este subiectul acestor „Termeni şi Condiţii”. Vizitatorul este singur răspunzător de echipamentele necesare şi de alegerea furnizorilor terţi pentru accesarea Site-ului şi să plătească orice tarife ar interveni către aceşti terţi pentru utilizarea canalelor de comunicare care sunt necesare pentru vizualizarea Conţinutului.

Evertoys oferă Bunurile şi Serviciile sale exclusiv prin intermediul Site-ului, nu există altă relaţie/comunicare comercială cu Clienţii în afară de cea electronică, prin corespondenţă sau telefonic, la distanţă.

Vom putea modifica, suspenda sau discontinua, parţial sau integral, Conţinutul Site-ului sau Bunurile şi Serviciile oferite oricând şi din orice motiv fără a fi necesară vreo informare prealabilă către Vizitatori. Excepţie fac aceşti „Termeni şi Condiţii” pentru a căror modificare Abonaţii vor primi o notificare prealabilă dacă modificarea are impact asupra relaţiei lor comerciale cu Evertoys (de exemplu politica preţurilor şi taxelor, nivelurile de abonament, perioade de garanţie etc.).

Conţinutul accesat poate prezenta erori de tipar şi de neconcordanţă. Evertoys încurajează Vizitatorii şi Abonaţii să sesizeze aceste erori la support@evertoys.ro.

Vizitatorii şi Abonaţii/Clienţii pot vizualiza, copia, descărca sau imprima Conţinutul cu îndeplinirea următoarelor condiţii:

(i) Conţinutul nu va fi folosit decât pentru informări private sau interne. (ii) NICI O PARTE a Conţinutului nu poate fi reprodusă sau transmisă către terţi în scop comercial sub nici o formă, electronică sau mecanică, fără consimţământul scris din partea Evertoys. Puteţi cere acest consimţământ printr-un email la copyright@evertoys.ro.

Atunci când Conţinutul este împărtăşit/transmis în scopuri private prin canale de Social Media, nici un element al Conţinutului nu are voie să fie modificat în vreun fel.

Toate imaginile folosite în cadrul Conţinutului sunt utilizate ca exemple şi nu reprezintă întotdeauna o reprezentare 100% fidelă a Bunului sau Serviciului contractat. Evertoys nu îşi asumă responsabilitatea pentru posibile diferenţe între optica Bunurilor comandate şi imaginile prezentate în Conţinut. Atunci când diferenţele sunt majore (de exemplu când un Bun nu există pe stoc şi trebuie substituit cu altul asemănător) Evertoys va informa Abonatul despre această situaţie înainte de procesarea Comenzii iar Abonatul va avea opţiunea să renunţe la Comandă sau s-o modifice.

 

 1. ABONARE / CONTRACTARE / COMANDĂ

Bunurile oferite de Evertoys pot fi comandate doar de către Abonaţi. Evertoys nu oferă altă posibilitate de cumpărare sau contractare decât prin intermediul nivelurilor de abonament oferite pe Site. Inclusiv posibilitatea de a cumpăra definitiv anumite Bunuri este rezervată Abonaţilor şi nu poate fi accesată de terţi.

TOATE BUNURILE COMANDATE DE ABONAT PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI SUNT ŞI RĂMÂN PROPRIETATEA EVERTOYS PE ÎNTREAGA DURATĂ A RELAŢIEI CONTRACTUALE. LA NICI UN MOMENT ABONATUL NU ARE DREPT DE PROPRIETATE ASUPRA ACESTOR BUNURI, CI DOAR UN DREPT DE FOLOSINŢĂ IZVORÂT DIN ABONAMENTUL CONTRACTAT PRIN SITE.

Există o excepţie la paragraful de mai sus, excepţie prezentată în capitolul “Achiziţionarea Bunurilor”.

Abonarea este posibilă prin Site accesând paginile respective. Odată nivelul de abonament ales, Vizitatorul poate contracta abonamentul prin click pe butonul “Plăteşte acum”. În ecranul următor va introduce datele cerute prin formularul de înregistrare securizat, inclusiv datele necesare procesării plăţii online prin card bancar.

Nu există altă modalitate de contractare a abonamentelor Evertoys, decât prin plata online cu card bancar.

După trimiterea formularului de plată securizat Vizitatorul primeşte un mail de confirmare din partea procesatorului de plăţi securizate şi din partea Evertoys. Vizitatorul este considerat acum Abonat.

PRIN ABONARE, CLIENTUL ESTE DE ACORD SĂ PLĂTEASCĂ PREŢUL LUNAR AFERENT NIVELULUI DE ABONAMENT ALES.

În maxim 24h Abonatul va primi: credenţialele de accesare a Contului său dar şi numărul de Everchips aferent nivelului său de abonament.

La prima accesare a Contului său, Abonatul trebuie să introducă o parolă de acces. Abonatul este singur responsabil de alegerea unei parole puternice, formată din minim 8 caractere şi incluzând cifre, litere mari şi mici şi semne speciale.

Evertoys nu are acces la parola aleasă de Client şi îşi declină orice responsabilitate pentru urmările unei eventuale deturnări sau utilizări abuzive a Contului Abonatului intervenită urmare a furtului parolei sau a oricărei alte variante de accesare abuzivă sau accidentală a Contului.

Preţurile afişate pentru abonamente pot fi modificate oricând, inclusiv prin eventuale modificări necesare potrivit legii referitoare la taxe. Aceste modificări nu vor avea niciodată un efect retroactiv iar Abonaţii vor putea opta să renunţe imediat la Abonament dacă nu sunt de acord cu modificările respective.

Abonatul este singur responsabil să menţină actualizate şi corecte informaţiile personale necesare bunei desfăşurări a relaţiei comerciale. Toate datele introduse de Abonat sunt supuse Politicii noastre de Confidenţialitate. Din motive de siguranţă, datele de plată şi contractare sunt ţinute separat pe servere diferite la orice moment.

Comanda este diferită de abonare prin faptul că doar Vizitatorii care au devenit Abonaţi pot finaliza o Comandă. Comanda constă în alegerea Bunurilor ce urmează a fi livrate de către Evertoys către Client. Alegerea acestor Bunuri se va face exclusiv online, prin Site-ul dedicat (de obicei cu prefixul „shop”), similar cu majoritatea platformelor de comerţ electronic: selectarea Bunurilor dorite, verificarea coşului virtual de cumpărături, introducerea datelor de livrare, confirmarea şi plasarea Comenzii.

Pentru a comanda, Abonatul trebuie să fie logat în Contul său.

Comanda reflectă conţinutul Cutiei Evertoys ce va fi livrată Abonatului şi nu presupune altă plată în Lei.

Prin finalizarea Comenzii Abonatul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de livrare, sunt corecte, complete şi adevărate la data plasării Comenzii. De asemenea, Abonatul consimte că Evertoys poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Evertoys, în orice situaţie în care este necesară contactarea Abonatului în legătura cu Comanda în cauză.

Ca valoare, Comanda se poate face doar în limita numărului de Everchips aflate în Contul Abonatului. Dacă Abonatul alege Bunuri care depăşesc cumulat valoarea Everchips aflate în Contul său, Comanda nu va fi acceptată de sistem.

Preţurile Bunurilor disponibile pentru a fi comandate sunt afişate în Everchips şi pot suferi modificări. Aceste modificări pot fi făcute oricând de Evertoys, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă a Abonaţilor.

Livrarea şi returnarea Comenzii sunt gratuite în limita unei singure livrări şi returnări lunar. Pe parcursul unei luni de abonament, Abonatul poate alege să schimbe bunurile cu altele noi ori de câte ori vrea, însă va trebui să achite în acest caz un cost de RON 25,- pentru fiecare livrare (include returnarea) în parte care este în plus faţă de cele incluse prin abonament.

ABONATUL ESTE SINGUR RESPONSABIL DE ALEGEREA PRODUSELOR CORECTE PENTRU INTENŢIA SA DE UTILIZARE.

TOATE BUNURILE OFERITE DE EVERTOYS CONŢIN, ATUNCI CÂND E NECESAR, (i) AVERTISMENTE DE UTILIZARE PLASATE FIE DE FURNIZOR SAU PRODUCĂTOR, FIE DE EVERTOYS; (ii) INDICAŢII PRIVIND VÂRSTA MINIMĂ DE UTILIZARE ÎN SIGURANŢĂ. EVERTOYS NU ESTE RESPONSABILĂ DE EVENTUALE ACCIDENTE CE INTERVIN CA URMARE A NERESPECTĂRII ACESTOR ATENŢIONĂRI.

 

SCHIMBAREA NIVELULUI ABONAMENTULUI / SUSPENDAREA / ANULAREA

Este oricând posibilă schimbarea nivelului abonamentului contractat. Dacă Abonatul doreşte să treacă la un nivel superior sau inferior al abonamentului va trimite un mail la play@evertoys.ro cu această intenţie. Schimbarea se va opera în maxim 48h şi va intra în vigoare la următorul ciclu de abonament.

Abonatul poate suspenda sau anula abonamentul oricând, printr-o notificare prin email la play@evertoys.ro. Schimbarea se va opera în sistem în maxim 48h de la returnarea Bunurilor care eventual s-ar mai afla în folosinţa Abonatului.

Dacă Abonatul nu returnează sau nu achiziţionează aceste Bunuri, cardul va continua să fie debitat până când Abonatul returnează sau achiziţionează Bunurile aflate încă în folosinţa sa. În cazul în care cardul bancar este blocat sau contul bancar aferent nu are disponibil suficient, Abonatul va continua să primească factura lunară de abonament, acumulând datorii faţă de Evertoys. Evertoys are obligaţia de a urmări în condiţiile legii orice datornic, indiferent de suma datorată. În acest caz, la datoriile acumulate se vor adăuga costurile de recuperare şi dobânzile legale.

 

FACTURARE / PLATĂ / SIGURANŢĂ

Vizitatorul care se abonează va primi imediat după plată o notificare electronică cu rezultatul procesării electronice a plăţii online şi o factură (invoice) automată în format electronic corespunzătoare plăţii nivelului de abonament ales.

Evertoys nu emite decât facturi în format electronic trimise către Abonat la adresa de email indicată la înregistrare de Client. În mod excepţional şi la cererea expresă a Clientului Evertoys îi poate trimite acestuia facturi în format tipărit, contra cost.

Singura modalitate de plată acceptată de Evertoys este cardul bancar. Dacă cardul bancar al Vizitatorului nu permite tranzacţii online, nu va fi posibilă contractarea de Bunuri şi Servicii.

Cardul Abonatului va fi debitat în mod automat şi recurent în fiecare lună. Se consideră că o lună are 30 de zile. Debitarea are loc în fiecare prima zi din următorul ciclu de abonament, în avans, pentru acea perioadă până când Abonatul decide, printr-o notificare explicită, ca abonamentul să fie suspendat sau anulat.

Primele 30 de zile nu se va efectua nici o debitare de pe card, fiind considerate zile de probă. Dacă Abonatul decide să anuleze abonamentul în această perioadă, nici o debitare nu va avea loc de pe cardul înregistrat în momentul contractării abonamentului. Notă: în funcţie de procesatorul de plăţi ales de Evertoys şi de criteriile de securitate ale emitenţii cardului Clientului, pentru verificarea validităţii cardului bancar este posibil să se efectueze o singură tranzacţie de 1,- RON în momentul înregistrării.

În cazul întreruperii sau anulării abonamentului la cererea Clientului, încetarea plăţilor recurente va intra în vigoare la prima dată de plată după înregistrarea cererii de anulare sau suspendare. Sunt excluse returnări de fracţiuni de sume din ciclul curent de abonament.

Din motive de securitate Evertoys nu efectuază direct procesarea cardurilor bancare, ci foloseşte procesatori de plăţi online certificaţi din punct de vedere al legislaţiei româneşti şi UE. Procesatorii pot fi companii certificate româneşti sau străine, în funcţie de libera alegere a Evertoys. Alegerea procesatorului se va baza în primul rând pe securitatea tranzacţiei şi pe asigurarea confortului clientului.

Transmiterea datelor prin formularele de plată folosite este efectuată criptat iar întregul Site de pe care se pot face tranzacţii financiare este securizat cu un certificat de criptare de tip SSL. Nici o terţă parte nu poate intercepta datele introduse de Vizitator pe parcursul transmisiei lor, însă Vizitatorul (respectiv Abonatul) este singur responsabil de securitatea echipamentului electronic propriu (de ex. să fie liber de malware, keyloggers, viruşi informatici etc.). Vizitatorul poate identifica uşor existenţa criptării Site-ului prin verificarea existenţei simbolului unui lacăt în bara de navigare (de obicei situată în partea de sus a ecranului) a browser-ului utilizat. Un click pe acest lacăt va identifica Site-ul ca fiind genuin şi criptat. Dacă acest lacăt nu apare, Vizitatorul nu ar trebui să efectueze tranzacţii financiare. În anumite situaţii Conţinutul Site-ului poate folosi link-uri sau imagini care duc spre surse necriptate/nesecurizate, caz în care verificarea criptării poate duce la mesaje de avertisment gen: „Mixed Content”. Acest lucru nu constituie un impediment în efectuarea tranzacţiilor, formularele de plată fiind securizate suplimentar direct de către procesatorul de plăţi.

Toate plăţile sunt efectuate în RON, şi au TVA 0 (zero). În momentul în care Evertoys se va înregistra în scopuri de TVA, Abonaţii vor fi informaţi din timp asupra eventualelor modificări de preţ ce ar putea interveni.

In cazul plăţilor online Evertoys nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Abonat, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de catre banca emitentă a cardului acestuia, în cazul in care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acţiune o poartă numai Abonatul.

Cu câteva zile înainte de expirarea unui ciclu de abonament Abonatul va primi o notificare pe Email de prelungire automată. În cazul în care doreşte să întrerupă abonamentul va putea face acest lucru printr-un reply la acea notificare.

 

UTILIZAREA EVERCHIPS

Abonarea la Evertoys îi dă dreptul Abonatului la un anumit număr de credite interne (monedă virtuală) numite Everchips. Numărul corespunde nivelului abonamentului ales.

Abonarea nu înseamnă automat trimiterea unei Cutii Evertoys cu Bunuri alese de Client, ci doar creditarea Contului Abonatului cu un anumit număr de Everchips.

Everchips sunt singura „modalitate de plată” acceptată pentru finalizarea unei Comenzi, Comandă care se face pe un Site distinct de cel de pe care s-a contractat abonamentul. De exemplu dacă abonamentul s-a contractat pe www.evertoys.ro, Contul Abonatului şi posibilitatea de a efectua Comanda de Bunuri se va afla pe www.shop.evertoys.ro.

Numărul de credite Everchips se reduce cu numărul de Everchips folosiţi la finalizarea Comenzii. Atunci când Abonatul anunţă Evertoys că doreşte schimbarea Cutiei Evertoys cu una nouă, Contul său este din nou creditat cu numărul de Everchips aferent nivelului de abonament şi îşi va putea alege Bunurile dorite şi comanda noua Cutie Evertoys. La livrarea cutiei, curierul va preda cutia nouă Abonatului doar după preluarea cutiei (cu Bunurile) vechi.

Unele niveluri de abonament permit reportarea creditelor Everchips nefolosite pe parcursul unui ciclu de abonament. Reportarea nu este limitată în timp.

Everchips suplimentari pot fi acordaţi Abonatului în timpul unor Campanii promoţionale sau ca urmare a unor acţiuni care sunt clar stipulate pe Site. Regimul acestor Everchips este identic cu creditele interne primite în mod regulat ca urmare a abonării.

În cazul în care Abonatul suspendă sau anulează abonamentul şi mai are în Cont un număr de Everchips, aceste credite interne se pierd, Abonatul nu are dreptul la transformarea lor în bani (RON sau oricare altă denominare).

Orice eroare constatată de Client referitoare la numărul de Everchips din Contul său trebuie adusă la cunoştinţa Evertoys în cel mult 72h de la constatare prin email la support@evertoys.ro, în caz contrar rezolvarea problemelor putând fi dificilă sau chiar imposibilă.

Evertoys îşi rezervă dreptul de a modifica oricând sistemul Everchips, valoarea lor, modul de acordare, frecvenţa de acordare şi orice alt aspect legat de moneda virtuală. În cazul acestor modificări, Abonaţii vor fi notificaţi în prealabil.

 

GARANŢII / STRICĂCIUNI

Evertoys oferă garanţiile legale specifice modelului său de business, respectiv a unui regim de închiriere a unor produse.

Evertoys pune la dispoziţia Abonaţilor două tipuri de Bunuri: (i) produse noi care sunt livrate către Abonat în forma lor originală, aşa cum au fost primite de la producători sau furnizori şi (ii) produse care au fost deja utilizate într-un ciclu de abonament.

Produsele noi sunt livrate în ambalajul original, fără nici o intervenţie din partea Evertoys în afara facilitării deschiderii uşoare a amabalajului original. Evertoys nu testează în prealabil aceste produse ci se asigură doar că sunt conforme normelor de calitate şi siguranţă UE.

Produsele care s-au aflat deja în ciclul de abonare sunt igienizate, testate pentru buna funcţionare şi reambalate de Evertoys. În acest caz ambalajul poate fi diferit de cel original. De asemenea e posibilă existenţa unor urme de uzură, dar şi lipsa unor piese neesenţiale pentru funcţionalitatea produsului (de ex. poate lipsi o figurină, un accesoriu sau o piesă redundantă de asamblare, însă niciodată o piesă de bază necesară funcţionării).

Evertoys preia responsabilitatea pentru orice stricăciuni accidentale sau urme de uzură ce s-ar putea produce în utilizarea Bunurilor folosite de Abonaţi şi nu penalizează în nici un fel apariţia acestora sau pierderea de piese neesenţiale funcţionării produsului.

Excepţie fac stricăciunile care au ca urmare pierderea funcţionalităţii produselor (de ex. ruperea sau pierderea unui angrenaj esenţial, arderea unui motor, curgerea unei baterii, imersiunea unui produs care conţine circuite electronice etc.). În acest caz Abonatul va anunţa Evertoys despre situaţie. Pentru recuperarea valorii, Evertoys va factura valoarea în RON a produsului cu un discount de până la 100%, în funcţie de perioada de utilizare/uzură deja existentă. Politica şi algoritmul de discount sunt prezentate în detaliu pe Site la rubrica „Garanţia Forever” şi fac obiectul actualizării periodice.

ATENŢIE: Excepţie fac seturile de asamblare tematice LEGO, Meccano, Eitech, Cuboro, Playmobil ş.a. – pentru aceste seturi Abonatul are obligaţia de a returna produsul pentru schimbare cu toate piesele complete şi cu toate manualele de asamblare în stare bună. Sunt permise semne de uzură, la fel ca şi aplicarea eventualelor autocolante incluse în aceste seturi. De asemenea este tolerată lipsa unor piese neesenţiale (de exemplu unele figurine sau accesorii secundare) însă în principiu aceste seturi trebuie returnate 100% complete şi funcţionale. Pentru informarea Abonatului, Evertoys va include în Cutiile cu aceste produse o informare scrisă cu procedura ce trebuie urmată pentru utilizarea şi returnarea în bune condiţii a acestor seturi de asamblare complexe şi tematice.

În acest context, în relaţia cu Abonatul, Evertoys se va ghida după principiul culanţei, însă îşi rezervă dreptul la măsuri restrictive care pot duce până la desfacerea unilaterală a relaţiei contractuale cu Clientul.

Abonatul va anunţa imediat Evertoys dacă constată că Bunurile care i-au fost livrate au deficienţe care pun în pericol siguranţa celui care le utilizează sau nu permit funcţionarea corectă a produsului.

 

REGIMUL DE PROPRIETATE / ACHIZIŢIA BUNURILOR

Bunurile oferite de Evertoys sunt oferite strict în regim de dare în folosinţă pe perioada relaţiei contractuale (a abonamentului).

TOATE BUNURILE COMANDATE DE ABONAT PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI SUNT ŞI RĂMÂN PROPRIETATEA EVERTOYS PE ÎNTREAGA DURATĂ A RELAŢIEI CONTRACTUALE. LA NICI UN MOMENT ABONATUL NU ARE DREPT DE PROPRIETATE ASUPRA ACESTOR BUNURI, CI DOAR UN DREPT DE FOLOSINŢĂ IZVORÂT DIN ABONAMENTUL CONTRACTAT PRIN SITE.

În următoarele cazuri este neceasră şi/sau posibilă achiziţionarea de către Abonat a Bunului pe care îl are în folosinţă: (i) în cazul unor stricăciuni severe sau de pierdere de piese care duc la nefuncţionarea produsului şi (ii) la cerinţa explicită a Clientului care doreşte să nu mai returneze spre schimbare un Bun aflat în folosinţa sa.

Preţul de achiziţie în aceste cazuri se orientează (în cazul produselor noi, când Abonatul este primul utilizator) după preţul de retail recomandat de producător (de obicei valoarea pe piaţă, “Recommended Retail Price” – RRP) iar în cazul produselor aflate deja în ciclul de abonare după preţul unor produse similare în piaţa de second hand (Site-urile de referinţă vor fi olx.ro şi okazii.ro, în cazul că produsul sau un produs similar nu se regăsesc acolo, se vor utiliza site-urile Ebay.com şi Amazon.com.

La calcularea preţului de achiziţie se va aplica un discount la preţurile de referinţă de mai sus în funcţie de perioada în care Bunul a fost deja în folosinţa Abonatului. Fiecare lună întreagă de utilizare permite un discount de 25%, cu excepţia primei luni de utilizare când discountul este 0% şi preţul de referinţă va fi întotdeauna cel RRP.

Şi în acest context guvernează principiul culanţei, Evertoys va încerca întotdeauna să ofere soluţia cea mai benefică economic pentru Abonat.

 

COMUNICARE / COLECTARE DATE

Prin abonare Vizitatorul devine Client şi îşi dă acordul tacit de primire a comunicărilor de orice fel din partea Evertoys. Comunicările tip Newsletter pot oricând fi dezabonate de Client printr-un link special din corpul email-lului. Comunicările esenţiale şi necesare bunei derulări a relaţiei contractuale (de ex. facturi sau informări referitoare la comenzi) nu pot fi dezabonate şi sunt sistate doar la terminarea relaţiei contractuale.

În momentul înregistrării ca Abonat, Evertoys colectează o serie de date care sunt necesare pentru procesarea corectă a Comenzilor. Niciodată aceste date nu vor fi oferite terţilor, sub nici un motiv, fără acordul prealabil al Clientului. Excepţie fac partenerii comerciali strict necesari bunei derulări a contractului: procesatorii de plăţi, firme de curierat, asigurători ş.a. Fiecare din aceştia vor fi contractaţi doar incluzând un angajament de confidenţialitate prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranţă şi nedezvăluite terţilor.

Din când în când Evertoys va putea trimite spre completare chestionare şi formulare cu scopul de a îmbunătăţi serviciile oferite. Completarea acestora de către Client va fi voluntară şi de multe ori anonimizată şi nu va aduce atingere contractului în derulare. Aceste date, atunci când nu sunt anonimizate, se supun aceluiaşi regim de confidenţialitate: ele nu vor fi împărtăşite terţilor sub nici un motiv.

În cazul în care Evertoys va derula Campanii care facilitează acordarea de servicii sau bunuri Clientului de către alţi parteneri şi există nevoia de împărtăşire cu aceşti parteneri a unor date colectate de Evertoys, Clientul va fi întotdeauna informat în prealabil şi va putea să refuze.

Site-ul foloseşte Cookies pentru a oferi o experienţă mai bună utilizatorilor. Navigarea, utilizarea şi interacţionarea cu Site-ul presupune acceptarea acestor Cookies.

 

DISPOZIŢII FINALE

Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare la termen şi/sau în mod corespunzător, total sau parţial este datorată unui eveniment de forţă majoră. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, in afara controlului părţilor şi care nu poate fi evitat.

Evertoys îşi rezervă dreptul de a-şi alege Clienţii. În cazul în care Evertoys consideră că Abonatul / Clientul violează aceşti “Termeni şi Condiţii” sau că are un comportament dăunător bunului mers al afacerii, va putea oricând, fără vreo informare prealabilă să întrerupă definitiv relaţia comercială cu Clientul respectiv.

Evertoys nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul şi ofertele paginilor web care nu se află în proprietatea sa, către care duc eventuale link-uri de pe Site şi nici pentru conţinuturile publicate pe Site de Abonaţi (de ex. Review-uri).

Contractul între Evertoys şi Abonaţi este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Evertoys şi Clienti / Abonati se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente din Municipiul Bucuresti.

 

Link-uri utile:

www.anpc.gov.ro

REGULAMENTUL (UE) NR. 524/2013 AL PARLAMENTULUI SI CONSILULUI EUROPEAN :

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

 

 

 

 

Abonamentele Evertoys: mult mai mult decât o simplă închiriere de jucării!

Vizitează acum selecţia noastră de jocuri şi jucării pe shop.evertoys.ro
Abonează-te acum!